Berberiskinkki · Lajiominaisuudet · Hoito-ohjeet · Poikaset · Kuvia · Ohje

Berberiskinkki (Eumeces schneideri)

15.05.2007

Tervetuloa Jonnan berberiskinkkisivuille! Berberiskinkki on aavikkolisko, jonka terraario on varsin helppo rakentaa lajille mukavaksi. Se on päivä-aktiivinen, syö melko monipuolisesti ja viihtyy hiekkaisessa, lämpimässä terraariossa. Useimmat berberiskinkit ovat varsin helposti käsiteltäviä ja niitä voi pitää vapaana lattiallakin lyhyitä aikoja. Berberiskinkit lisääntyvät nykyään myös terraarioissa, joten jos olet kiinnostunut tämän keskikokoisen lemmikkiliskon lisäännyttämisestä, sekin saattaa onnistua. Berberit viihtyvät myös yksin mainiosti, ja niiden hiekassa puuhailua sekä kiipeilyä on mukava seurata.

Jos sivustossa liikkuminen tuntuu vaikealta, kannattaa tutustua ohjeisiin. Pääset lukemaan eri aiheista joko vasemmalla olevan valikon kautta tai klikkaamalla kunkin otsikon alla olevaa kuvaa.

Lajiominaisuudet

Kuva

Berberiskinkit elävät luonnossa Lähi-Idän alueella, jossa ne paistattelevat auringossa ja kaivautuvat kivien koloihin tai hiekkaan täytettyään vatsansa pyydystämillään ötököillä. Lajiominaisuudet-osiossa kerrotaan lajin elämästä luonnossa, ulkonäöstä, iästä sekä hieman myös sukulaisista. Berberiskinkit kuuluvat suureen skinkkien heimoon, joita elää laajalla alueella maapallollamme.

Hoito-ohjeet

Kuva

Hoito-ohjeista löydät monipuolista tietoa berberiskinkkien oikeasta hoidosta lemmikkinä ja harraste-eläimenä. Tietoa löytyy niin terraarion koosta, sisustuksesta kuin sen valaistuksesta ja lämmityksestäkin. Ravinto-osiossa kerrotaan berbereiden hyönteis- ja matopohjaisesta ruokavaliosta sekä vitamiineista, joita ne tarvitsevat terraariossa. Ennen ostopäätöstä kannattaa lukea myös sivut siitä, mitä kannattaa ottaa huomioon berberiä hankkiessa, niiden sukupuolieroista sekä sosiaalisuudesta. Kaikki berberiskinkit eivät tule toimeen kaikkien lajitovereidensa kanssa. Berberiskinkeille on tärkeää säännöllinen vuorokausirytmi. Talvilevonkin järjestäminen on helppoa, kun siihen päättää ryhtyä. Sivuilta löytyy myös asiaa berbereiden käsittelystä sekä kokemuksia lisääntymisestä.

Poikaset

Kuva

Berberiskinkkien poikasia syntyy terraariossa varsin harvoin. Hyvissä olosuhteissa ja sopivan kumppanin löydettyään ne voivat kuitenkin lisääntyä. Pienet, sievät poikaset ovat kaiken vaivan arvoisia. Tässä muutama sana poikasten hoidosta ja kasvattamisesta. Me olemme onnistuneet lisäännyttämään berberiskinkkejä kerran, ja toivon mukaan poikasia syntyisi tulevina vuosina lisääkin.

Kuvia

Kuva

Kuvakokoelmasta löytyvät kaikki berberi-osion kuvat. Kokoelman avulla saat nopeasti ja helposti yleiskäsityiksen lajin ulkonäöstä ja terraariosta.

© 2006, Jonna Vikman
PÄIVITÄ SELAIMESI! Se ei osaa näyttää sivuja oikein.